Web Analytics Made Easy - Statcounter

صفارهرندی رییس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری گفت: تولید برنامه "زندگی پس از زندگی" و اقبال مخاطبان به آن یک رخداد تمدنی است.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دکتر سجاد صفارهرندی رییس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی حوزه هنری در صفحه شخصی اش به ارایه نکاتی در خصوص برنامه "زندگی پس از زندگی" کرده، که در ادامه آمده است:

طی دوسال که برنامه زندگی پس از زندگی در ماه مبارک رمضان از تلویزیون پخش شده است فکر میکنم درمجموع کمتر از انگشتان دو دست قسمت‌هایی از آن را دیده ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معتقدم تولید این برنامه و خصوصا اقبال گسترده‌ای که از، سوی مخاطبان به آن صورت گرفت را فراتر از، یک رخداد رسانه‌ای میتوان رخدادی تمدنی تلقی کرد.

مسیرتحقق تمدن نوین اسلامی از تسخیر و تصرف جسم فراورده‌های تمدنی موجود و دمیدن روح و معنای دیانت در آن‌ها میگذرد. این تصرف نه یکباره و نه با فرمول و روش‌های از قبل طراحی و تدوین شده که به تدریج از خلال عمل خلاقانه انسان‌های مومن و آزمون و خطا‌های آن‌ها حاصل می‌شود. پس امر تمدنی نه با کمال و تمامیت که با افق گشایی و در مسیر، بودن قابل شناسایی است.

اگر چنین باشد به باور من تا آنجا که به حوزه رسانه و هنر‌های تصویری باز میگردد، "زندگی پس از زندگی" را می‌بایست درکنار روایت فتح آوینی، دیدبان و مهاجر حاتمی کیا، تولد یک پروانه راعی، خیلی دور خیلی نزدیک میرکریمی، مختارنامه میرباقری و نمایش تلفیقی شب آفتابی بهزادپور، در زمره‌ی جدی‌ترین و موفق‌ترین تلاش‌ها برای تصرف در جوهره هنر رسانه‌ی مدرن و استخدام آن به منظور تحقق غایات و احوالات دینی به شمار آورد.

دوستان منتقد برنامه می‌گویند این روایت‌ها از کدام آزمون اعتبارسنجی در شده است که رخصت طرح در رسانه را می‌یابد؟ مبنای حجیت این مشاهدات و رویا‌ها چیست؟

حدس میزنم علی القاعده برنامه چارچوب‌هایی برای حصول اطمینان عرفی و عقلایی از، صداقت و وثاقت راویان داشته باشد. اما اگر پرسش ناظرجایگاه معرفتی این چنین تجاربی است از، اساس نادرست و بی نسبت با اصل ماجراست. دوستان فاضل ما چنان در اوراق درس و مدرسه عمیق شده اند، که در فضای رسانه نیز دغدغه‌های فیلسوفانه و معرفت شناختی خود را پی میگیرند.

در "زندگی پس از زندگی" ما با مشاهدات آدم‌های معمولی سر و کار داریم که فی الجمله از، صداقت آنان اطمینان حاصل شده است. اما مگر قرار است این مشاهدات مبنای شناخت علمی شما از زندگی پس از مرگ باشد؟ گیرم به جای آدم‌های معمولی با مشاهدات و مکاشفات ملاحسینقلی همدانی و آسیدعلی آقای قاضی طرف بودید. مگر آن مکاشفات در ترازوی سنجش معرفت شناسانه جز برای مکاشفه کننده اعتبار و حجیتی دارد؟ مگر قرار است بر سر جزء به جزء این مشاهدات و تجربیات قسم حضرت عباس بخوریم؟

کار رسانه را با کار علم خلط نکنیم

احتمالا دغدغه دوستان این است که نکند تجربه گرانی هم پیدا شوند که در مشاهدات خود فلان شخصیت نامطلوب مذهبی یا سیاسی را در مقام شفیع و وکیل ببیند و آن وقت واویلا! حال آنکه نه مشاهده اهل بیت و شهید سلیمانی و ... در چنین تجربیاتی می‌تواند حجت حقانیت آن بزرگواران باشد و نه دیدن کسان دیگر چنین مویدی بر مسالک و مذاهب می‌گردد. اگر کسی دنبال اثبات حقانیت و حجتیت از این مسیر باشد آدرس را غلط آمده است.

آنچه اینجا موضوعیت دارد نوعی تذکر، از خلال خلق تجربه‌ای معنوی، برای مخاطب امروزین رسانه است.

مخاطبی که امواج پردامنه عرفی شدن و الحاد و کثرت اشتغالات عالم تعین و کثرات اتصال او را با ساحت متعالی هستی شدیدا ضیق کرده است.

"زندگی پس از زندگی" ایام ماه مبارک رمضان هرشب ساعت ۱۸:۳۰ از شبکه چهار پخش می‌شود و تکرار آن نیز ساعت ۲۳:۴۰ همان روز و ۱۲ روز بعد پخش خواهد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: برنامه زندگی پس از زندگی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شبکه چهار سیما زندگی پس از زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۵۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان فعالیت «افغانستان اینترنشنال» را ممنوع کرد

کمیسیون ارزیابی و تخلفات رسانه‌ای حکومت طالبان فعالیت «افغانستان اینترنشنال» را به دلیل تحریف خبر و دامن زدن به تعصبات قومی و زبانی ممنوع کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، کمیسیون ارزیابی و تخلفات رسانه‌ای حکومت طالبان اعلام کرد برنامه‌های رادیو تلویزیون «افغانستان اینترنشنال» مغایر مولفه‌های رسانه‌ای است و بنابراین فعالیت آن در افغانستان ممنوع می‌شود.

«خبیب غفران» سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در اطلاعیه‌ای با اشاره به موارد نقض شده اصول رسانه‌ای توسط افغانستان اینترنشنال نوشت:

1- احترام و رعایت حریم خصوصی شهروندان و اشخاص حقوقی که جایگاه ویژه‌ای در دین مبارک اسلام و نظام‌های حقوقی افغانستان و جهان دارد، بارها توسط این رسانه نقض شده است.

2- ترور شخصیتی که یک جنایت رسانه‌ای است، موضوع روزانه برنامه‌های افغانستان اینترنشنال است.

3- از نظر تخصصی صحت و سقم خبر امر مهمی است اما این رسانه این امر مهم را فدای سرعت و گرایش‌های شخصی می‌کند.

4- تحریف یا جعل اطلاعات که به صورت علنی توسط این رسانه انجام می‌شود.

5- یکی از مهمترین وظایف رسانه‌ها حفظ رفاه اجتماعی، امنیت اخلاقی و روانی است، افغانستان اینترنشنال بیشتر به این مسائل آسیب می‌رساند.

6- برنامه‌های بین‌المللی آن به‌جای وحدت و یکپارچگی جامعه، تعصبات مختلف ملی، زبانی و منطقه‌ای را در کشور تشویق می‌کند.

7- محتوای برنامه‌ها و اقدامات مجریان این رسانه نقض آشکار ارزش‌ها و الزامات دینی افغانستان است.

8- ارتباط با منابع برای کسب اطلاعات و بعضاً رشوه دادن در ازای اطلاعات و کلیپ یک اشتباه کاملاً اخلاقی و قانونی است که این تلویزیون انجام می‌دهد.

9- بی طرفی در خبرها و پخش یکی از اصول مهم خبرنگاری است و این تلویزیون این قاعده حرفه‌ای را در انتخاب مهمانان زیر پا می‌گذارد.

10- بدترین چیز این است که آنها از طریق برنامه‌های خود با گسترش تبلیغات شورشیان و دشمنان کشور برای تضعیف نظام حاکم و ایجاد بی‌ثباتی تلاش می‌کنند.

غفران افزود: موارد ذکر شده ده‌ها مورد مشابه دیگر توسط این رسانه نقض می‌شود، بنابراین کمیسیون ارزیابی و تخلفات رسانه‌ای حکومت طالبان حکم داده که کلیه تحلیلگران، کارشناسان و خبرنگاران از شرکت در بحث و هر نوع همکاری با آنان خودداری کنند و همچنین ارائه امکانات پخش به این رسانه در اماکن عمومی ممنوع است.

گزارش افغانستان اینترنشنال باز هم جعلی درآمد هر خبرنگار اینترنشنال؛ یک سرباز ارتش رژیم صهیونیستی طالبان: گزارش‌های «افغانستان اینترنشنال» درباره محرم کذب و با رویکرد تخریبی است

سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در ادامه تأکید کرد: امید است مردم مؤمن افغانستان رادیو و تلویزیون افغانستان اینترنشنال را بر اساس ایمان و مسئولیت ملی خود تحریم کنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • طالبان فعالیت «افغانستان اینترنشنال» را ممنوع کرد
  • مدیر رادیو معارف؛ از مدیریت کنداکتور تا شروعِ «عصر جوانی»
  • کارگاه آموزشی «عکس؛ رسانه عصر حاضر» برگزار شد
  • دوره فشره کافی‌شناسی در مستند «الکافی»
  • سولماز و احسان ماه عسل چرا از هم جدا شدند؟
  • تشریح بخش‌های جدید «جوان ایرانی سلام» در سال ۱۴۰۳/ میکروفونی که مصداق بیت‌المال است
  • آیت‌الله اعرافی: همه دستگاه‌ها پیوست مسجدی داشته باشند
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • رخداد بارش های موثر در چهار ماه اخیر در استان همدان
  • معلمان، آموزش مهارت‌های زندگی به نوجوانان را جدی بگیرند